Brocante

Wat ook altijd leuk is om te doen in Frankrijk, is om in het weekend naar een van de vele rommelmarkten te gaan. Elk weekend is er in de buurt wel een rommelmarkt te vinden waar mooie antieke en brocante spullen worden verkocht. Je ontmoet de Franse locals en grote kans dat je voor een paar euro leuke spullen voor thuis kunt kopen. Er is ook altijd een lunchtent aanwezig waar ze koffie, wijn, bier worstjes en friet verkopen. Het is het uitje voor de Fransen op zondag waar ze elkaar ontmoeten.

Op www.brocabrac.fr of op www.vide-greniers.fr vindt U de data en lokaties van de brocantes of vide-greniers in Frankrijk. Zoek op Regio 51, de Marne: bv https://brocabrac.fr/51. En op deze site vind je een overzicht van alle websites als je een locale brocante of vide-grenier of antiek markt wil bezoeken: van http://www.brocantesfrance.com/calendar.html

Er is ook een erg leuke Brocante winkel met goedkope antieke spullen in Varennes en Argonne. Deze winkel is elke zaterdag geopend. Dit kunt U combineren met een bezoek aan het terras of een heerlijke drie-gangen lunch ( 16 euro) in hotel/restaurant ‘le Grand Monarque’ dat naast de winkel ligt. Het restaurant is open van 12.00 tot 13.30 en van 19,00 tot 20.30. Het is slim om even vooraf te reserveren.

In het verderop gelegen Courtisols is een grote kringloopwinkel, waar je zowel binnen en buiten antiek en andere 2e-handsspullen kunt vinden. Deze winkel is op woensdag en zaterdag geopend.