Zwemmen

Naast het opzet zwembad ( 4 m breed, 90 cm hoog) dat in de zomer heerlijk verkoeling geeft, zijn er ook een een aantal zwemplekjes in de buurt:

– Mooi schaduwrijk zwemriviertje de Aisne, met helder diep water waar je kan zwemmen en ook een stroomversnelling waarop je je kan laten meedrijven. Er hangt een lang touw aan de tak van een boom, waar kinderen zich zwierend mee in het midden van het water laten vallen. Ook zijn er stenen dammetjes waar kleine kinderen lekker in kunnen spelen. Dit riviertje bevindt zich tegenover de camping in Chatel-Chehery. Er is een picnickplaats, gras en schaduw onder de bomen.

– In Autry, meteen na de camping aan de linkerkant vindt U een kleine boomgaard en een houten hek. Daarachter vind je een kleine waterval en een daaronder een zwemplekje met wat dieper water. Hier kun je dichtbij wat verkoeling zoeken.

– Rivier de Aisne tussen Montblainville en Varennes-en-Argonnes vindt U een grote waterval en een diep zwemgedeelte. Er staat een bankje en aan de overkant van het water kunt U in het gras liggen.

– Waterval vlak voor Senuc aan de linkerkant van de weg. Niet veel schaduw, dieper gedeelte om even te gaan zwemmen.

– Het Lac du Barron is een groot mooi recreatie meer, met strandjes, bomen, een gedeelte voor surfers en bootjes, geschikt voor een daguitje en een ander zwemmeertje is Lac du Vert Plage bij de Camping in Dun sur Meuse.